onsdag 4 februari 2009

Har ni hört: En rolig svenska-lektion!

Det är inte varje dag en svenska c-lektion, eller svenska-lektion över huvud taget, är rolig. Men jäklar va roligt det var idag! Temat var kommunikation; kroppspråk & röstläge.
Vi gjorde många olika ävningar/lekar där vår kommunikation och förmåga att kommunicera sattes på prov! Beskriva rummet med enbart kroppspråk och att få någon annan att resa på sig med hjälp av anvisningar var inte det allra lättaste, men funkade!

Det roligaste var de "skriftliga uppgifterna". Den första innebar att vi under tre minuter skulle skriva en kärleksdikt, så överdriven som möjligt, som vi sedan skulle framföra inför hela klassen med rätta röstlägen och inlevelse med hel kroppen! Väldigt underhållande och att hålla sig för skratt var inte alltid det lättaste.

Den andra uppgiften gick ut på att vi skulle skriva ett tal, där vi argumenterade för ett ämne som någon annan i klassen kommit på. Även där skulle vi göra oss så övertygande som möjligt och det bästa var att vi fick ljuga hur mycket vi ville! Det berodde på att ämnena var inte så seriösa då de var allt från; därför är det så bra att vara en kebabrulle till därför är det så bra att bara i ketchup!

Det var många roliga tal och dikter som verkligen avdramatiserade det där med att prata inför klassen! Vilket var väldigt bra då 15min föredraget börjar närma sig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Print down some words :)